Θεματικό Πάρκο στον Σαγγάριο

Στην περιοχή του π.Σαγγάριου, δυτικά της Άγκυρας, που τον Αύγουστο του 1921 έλαβε μέρος η ομώνυμη μάχη μεταξύ Ελλήνων και των Τούρκων, η Τουρκία έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ιστορικό θεματικό πάρκο που φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν μεγάλες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 ετών. Το Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı περιλαμβάνει μνημείο, κενοτάφιο, διαδραστικό μουσείο, κέντρο ενημέρωσης, ρεστοράν καφετέρια, επισκέψιμες διαδρομές για πεζοπορία και ποδηλασία με σήμανση στα πεδία των μαχών -που έχουν αναδειχθεί χαρακώματα και πρόχειρα πολυβολεία- κ.α. Παράλληλα έχει κατασκευαστεί αμφιθέατρο, όπου πραγματοποιείται σε κάθε εορτασμό αναβίωση της μάχης με τους Έλληνες.

Σε πιάνει πραγματικά θλίψη, όταν συγκρίνεις την αντίστοιχη εικόνα στην Ελλάδα. Το κράτος όχι μόνο είναι εχθρικό σε τέτοιου είδους υποδομές (είδατε πχ κάποιο αντίστοιχο θεματικό πάρκο για το 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, το 1940, τα Οχυρά κλπ) που θα μπορούσε να του επιφέρει έσοδα, αλλά βάζει εμπόδια σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή.

Όχι Γαλλία δεν μπορούμε να γίνουμε, στον τομέα του ιστορικού τουρισμού ή τουρισμού μνήμης, αλλά ούτε καν Τουρκία δυστυχώς.

Άρθρα δημιουργήθηκαν 60

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω