Ο Ζάεφ δεν τιμά τη συμφωνία που υπέγραψε: Δική του η “Μακεδονία”! Έκανε διόρθωση αλλά…

Σε επαναδιατύπωση προχώρησε το σκοπιανό πρακτορείο MIA, δήλωσης του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ που αφορούσε την Μακεδονία, αν και η ζημία έγινε διότι η αρχική δήλωση είναι και αυτή που εκφράζει τους Σκοπιανούς. Ισχυρίζονται ότι η Μακεδονία τους ανήκει… Είναι φανερό ότι ο κ. Ζάεφ δεν τιμά ούτε την συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών της χώρας του, Νικολά Ντιμιτρόφ και της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

Η αρχική του διατύπωση αναγκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να διαμαρτυρηθεί. Το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ με νεότερο τηλεγράφημά του και συγκεκριμένα στην αγγλική έκδοση, το οποίο έφερε την ένδειξη διόρθωση, δημοσιεύει νέα διατύπωση της φράσης από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ από τις ΗΠΑ ότι «…δεν υπάρχει άλλη “Μακεδονία” εκτός από την δική μας». Στο αρχικό τηλεγράφημα (στην τοπική γλώσσα) ο Ζάεφ φέρεται να δήλωσε: «Συμμερίζομαι την ανησυχία της διασποράς μας ότι ο προσδιορισμός “Βόρεια” στο όνομα δεν γίνεται εύκολα αποδεκτός. Αλλά δεν υπάρχει άλλη “Μακεδονία” εκτός από την δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι μόνο δική μας “Μακεδονία” και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη στον κόσμο…».

Σύμφωνα με το διορθωμένο τηλεγράφημα ο Ζάεφ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συμμερίζομαι τη δυσφορία των συμπολιτών μας που βρίσκονται στη διασπορά με την προσθήκη «Βόρεια» στην ονομασία ότι δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτή. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα τμήμα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα στη χώρα μας. Και κανείς δεν θα προσπαθήσει ποτέ να αρνηθεί την Μακεδονία μας. Το επίθετο ‘Βόρεια’ κάνει μια διάκριση και επανεπιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα, που αποκαλούνται Μακεδονία…»

Αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία: «”Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο”.Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άρθρα δημιουργήθηκαν 28

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω