Πώς μας βλέπουν οι Τούρκοι

Πώς μας βλέπουν οι Τούρκοι

Κακομαθημένοι και θρασείς, επιπλέον φοβιτσιάρηδες με συμπλέγματα κατωτερότητας που χρήζουν ψυχιατρικής θεραπείας.

Τουρικός Τύπος

Το κακομαθημένο παιδί

Είναι από τα πιο διαδεδομένα “κλισέ” που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι διαμορφωτές κοινής γνώμης, για το πώς μας βλέπουν οι Τούρκοι. Κατ’ αυτούς η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο, αναιδές παιδί της Δύσης. Οι Τούρκοι δεν χάνουν ευκαιρία που να μην επαναλαμβάνουν αυτό τον χαρακτηρισμό. Κι ας διαμαρτυρόμαστε εμείς ότι η Δύση μεροληπτεί υπέρ της Τουρκίας. Κι ότι κλείνει τα μάτια σ’ όλες τις παρανομίες του ανατολίτη γείτονά μας.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Χουριέτ, Ε. Καρακουλουκτσού:

“Η Δύση κακομαθαίνει την Ελλάδα. Θεωρεί τη σύγχρονη Ελλάδα κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού. Βέβαια, αυτή η στα των Δυτικών χωρών ξεθαρρεύει την Ελλάδα. Η Αθήνα ως “κακομαθημένο παιδί” της Δύσης θεωρεί δικαίωμα της κάθε αναίδεια.

Διαφορετικά, αν δεν είχε την υποστήριξη της Δύσης πως θα τολμούσε να πουλάει νταηλίκια στη Τουρκία.

Δεν γνωρίζουν ότι, αν βρεθούμε στον καυγά ένας προς ένα, ας μην παρεξηγηθούν αλλά, θα τους κάνει τουλούμι ο “μεχμετσικ” (σ.σ. υποκοριστικό του Τούρκου στρατιώτη).

Γι’ αυτό λέμε εμείς σ’ αυτήν την Καρντάκ “κρυφές” ευθύνες έχει και η δύση που δεν είναι καθόλου αμερόληπτη έναντι της Ελλάδας.

Η κρίση στα χρηματιστήρια

“Η κρίση των βραχονησίδων κλόνισε την Ελληνική οικονομία. Πτώση κατά 1.6% σημειώθηκε στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Ο λαός επέδραμε αμέσως στα σουπερμαρκετ. Ενώ άνοος σημειώθηκε στο χρηματιστήριο της Πόλης”, (από τον Τουρκικό τύπο).

Είδηση βέβαια δεν μπορούσε να μην προκαλέσει άρθρα για ψυχαναλυτικά σχόλια για τον Ελληνικό λαό. Ένας από τους έγκυρους τούρκους αρθρογράφους Χ. Ουλουεγκιν γράφει το εξής “Στην Αθήνα το χρηματιστήριο έπεσε. Ενώ στην Ισταμπουλ ανέβηκε. Νομίζω ότι αυτή την αντιφατική αντίφαση που εκδηλώθηκε κατά την κρίση Καρντάκ, που ευτυχώς έληξε με σωφροσύνη, αποτελεί την βασική ένδειξη της διαφοράς μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Διότι στην Τουρκία, το χρηματιστήριο που από φύση του αντιπροσωπεύει το φοβισμένο τμήμα της οικονομίας, δεν παίρνει σοβαρά τις απειλές πολέμου. Ενώ στην Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς το αντίθετο.

Πέρα από την επιδρομή του κόσμου στα μπακάλικα, η άμεση αντίδραση του Έλληνα επενδυτή ήταν να ξεπουλήσει τις μετοχές του. Σε τελική ανάλυση ο ψυχισμός του Τουρκικού και του Ελληνικού λαού αντανακλά στις αντίθετες αντιδράσεις των χρηματιστηρίων της Αθήνας και την Ισταμπουλ.

Όχι! Με αφετηρία αυτό το γεγονός δεν θα κατηγορήσω με δειλία το Ελληνικό έθνος. Δεν θα συμμετέχω στην ασέβεια της ειρωνείας για την πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου. Χωρίς να πριμοδοτήσω τον σοβινισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, θα προσπαθήσω να τονίσω τις διαφορές του λαού που ζει στην όχθη του Αιγαίου, από μας.

Κατ’ αρχήν το Ελληνικό έθνος έχει φοβερά κόμπλεξ κατά της Τουρκίας. Τα συμπλέγματα αυτά που καθορίζουν το συλλογικό υποσυνείδητο έχουν τις ρίζες τους στο βάθος του παρελθόντος. Διότι το Ελληνικό έθνος αδυνατεί να κλείσει το βιβλίο της ιστορίας εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να σβήσει το Βυζάντιο από τη μνήμη του. Δεν συγχωρεί το ότι η σημερινή Ελλάδα επί αιώνες ήταν Οθωμανική επαρχία. Δεν ξεχνά την περιπέτεια της Μικρασίας.

Επιπλέον, αυτά τα ιστορικά δεδομένα ενισχύονται από το γεγονός ότι η σημερινή Τουρκία έχει ξεπεράσει ως μέγεθος και υπόσταση την σημερινή Ελλάδα.

Αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας που δυσκολεύονται να ομολογήσουν και στον εαυτό τους οι γείτονες μας, μ’ ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης μετατρέπεται σε αίσθημα ανωτερότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που ισχυρίζεται ότι είναι η κοιτίδα της Δύσης, θεωρεί τους Τούρκους “βάρβαρους”… Ο ορθόδοξος σκοταδισμός προσθέτει το αλατοπίπερο…

Οι διαφορές στις αντιδράσεις των χρηματιστηρίων στην ουσία πηγάζουν από τη διαφορά συμπλεγμάτων μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων… Όταν τίθεται στο Ελληνικό έθνος το δίλημμα μεταξύ της αντικειμενικής πραγματικότητας της ζωής και των φαντασιώσεων του συναισθηματισμού, επιλέγει αναγκαστικά το πρώτο… Τους συστήνω να έχουν όχι βραχονησίδα που αποβιβάζονται σταυροφορούντες παπάδες, αλλά χρηματιστήριο που δεν κλονίζεται με την πρώτη ένταση…

Αφθονούν και οι ειρωνείες στον τουρκικό τύπο

“Οι Έλληνες επί 2500 χρόνια ζουν ένα παράξενο μαζοχισμό. Δεν θα υπάρχει στο κόσμο μια δεύτερη εθνότητα που να αισθάνεται ευχαρίστηση νιώθοντας πόνο αλλά και την τόση αυτοταπείνωσή της”.

Ο διευθυντής εξωτερικών ειδήσεων Χουριέτ, Σ. Τουργκούτ με εμφανή δηκτική διάθεση αλλά δίχως αίσθηση χιούμορ ειρωνεύεται αδυναμίες που αποδίδει η ελληνικό λαό. Αρκεί να διαβάσουμε, για να καταλάβουμε κατά βάθος τι πιστεύουν για μας οι γείτονές μας.

“Μετά από τα τελευταία γεγονότα ήθελα να δώσω ορισμένες συμβουλές Ελλάδα. Σε περίπτωση που λάβουν 3 σοβαρά τις συμβουλές μου θα μπορούν να κάνουν βήματα για να γίνουν σύγχρονο κράτος. Διαφορετικά δεν θα χρησιμεύσουν σε τίποτα άλλο από το να παραμείνουν πρωτόγονοι χωριάτες της Ευρώπης

Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει από την κορυφή μέχρι τα νύχια τον τρόπο λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας σαστισμένος από την ξαφνική επέμβαση των κομάντος μας, δήλωσε: “Δεν αντιληφθήκαμε την επιχείρηση”. Όμως τη διάρκεια της επιχείρησης τα Τουρκικά “μίντια” έκαναν σχεδόν ταυτόχρονη μετάδοση, και την παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό. Μάλλον πρώτη φορά στον κόσμο πραγματοποιήθηκε τόσο επιδεικτικά μια επιχείρηση – έκπληξη.

Οπότε ή υπεύθυνος για την Τουρκία διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών είναι κουφός και τυφλός και πρέπει να συνταξιοδοτηθεί αμέσως ή οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν ούτε τα ελάχιστα από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Και είναι πιθανότερο να ισχύει η δεύτερη εκδοχή. Επίσης, επειγόντως θα πρέπει η Ελληνική υπηρεσία πληροφοριών να τοποθετήσει μια δορυφορική κεραία.

Νευρική κρίση

 Οι πολιτικοί και οι αρμόδιοι παράγοντες του Ελληνικού κράτους στο σύνολό τους βρίσκονται σε κατάσταση σοβαρής νευρικής κρίσης. Αυτή η ασθένεια δεν περιλαμβάνεται στα ιατρικά βιβλία, διότι συμπτώματα της παρατηρούνται μόνο στους Έλληνες. Οι άνθρωποι που ζουν στην Τουρκία θυμούνται τους Έλληνες μόνο όταν τους ενοχλούν. Ενώ οι Έλληνες από την ώρα που ξυπνούν ζουν με τον φόβο για την Τουρκία. Αυτή η κατάσταση είναι φοβερή αλλά και λυπηρή ανθρώπινη κατάσταση. Πιστεύω ότι επειδή δημιουργηθεί αδικαιολόγητη φοβία Τούρκους, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και στην σεξουαλική ζωή Ελληνικών ζευγαριών. Στο καλύτερο σημείο του έρωτα, όταν ακούν ένα θόρυβο απ’ έξω, πολύ πιθανόν να πανικοβάλλονται νομίζοντας ότι έρχονται οι Τούρκοι. Απευθύνομαι στους Έλληνες αρμοδίους. Είναι κρίμα! Μη δημιουργείτε σε αυτούς τους απλούς ανθρώπους την εντύπωση ότι υπάρχει διαρκώς μια τουρκική απειλή.

Μαζοχιστική τάση

Οι Έλληνες επί 2500 χρόνια ζουν ένα παράξενο μαζοχισμό. Δεν θα υπάρχει στο κόσμο μια δεύτερη εθνότητα που να αισθάνεται ευχαρίστηση νιώθοντας πόνο αλλά και την τόσο αυτοταπείνωσή της. Αυτή η παράξενη κατάσταση που οι ρίζες της βρίσκονται στις ελληνικές τραγωδίες, είναι δύσκολο να εξηγηθεί επιστημονικά. Όμως ο άνθρωπος που πίστεψε ότι μπορεί να στείλει στρατιώτες μέσα στη μύτη μιας χώρας, όπως η Τουρκία, και να πετύχει, ή τρελός θα είναι ή ηλίθιος, ή μαζοχιστής. Κι εγώ δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι τρελοί ή ηλίθιοι. Γνωρίζω ότι οι τελευταίες κινήσεις τους στο Αιγαίο είναι αποτέλεσμα των μαζοχιστικών τάσεων που έχουν. Τώρα θα πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένοι, διότι έγινε αυτό που ήθελαν και κατάφεραν: Να ταπεινωθούν. Στη βάση των κραυγών “καταστραφήκαμε”, “πρέπει ν’ αυτοκτονήσουμε”, “καταρρακώθηκε η αξιοπρέπειά μας”, υπάρχει μια βαθιά ευτυχία… Ο ισχυρισμός της Ελλάδας ότι μπορεί να γίνει μεγάλο κράτος, όσο δεν ξεπερνά αυτό τον μαζοχισμό, θα προ- καλεί πάντα γελοία αποτελέσματα.

Να θυμάσαι την ιστορία

Στον κόσμο υπάρχουν δύο κράτη που η στρατιωτική τους ισχύ στο σύγχρονο κόσμο δεν ταιριάζει καθόλου με τις ρίζες της ιστορίας τους. Το πρώτο είναι η Ιταλία και το δεύτερο η Ελλάδα. Προφανώς, οι στρατιωτικοί διοικητές της αρχαίας Αθήνας και της Ρώμης αν έβλεπαν την σημερινή στρατιωτική ισχύ αυτών των δύο πρωτευουσών, θα έκλαιγαν με δάκρυα. Η τελευταία στρατιωτική επιχείρηση των Ιταλών ήταν κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο… Εάν δεν τους βοηθούσαν την τελευταία στιγμή οι Γερμανοί, η Ιταλία σήμερα θα ήταν επαρχία της Αιθιοπίας. Η τελευταία στρατιωτική επιχείρηση των Ελλήνων ήταν κατά της Τουρκίας, με τα γνωστά αποτελέσματα. Εγώ σέβομαι τους Ιταλούς, διότι αυτοί δεν δίνουν σημασία στη στρατιωτική ισχύ και διασκεδάζουν τη ζωή τους. Ενώ οι Έλληνες ταυτόχρονα καταφέρουν και να μη σέβονται τις δικές τους προκλήσεις, και να μη γίνονται αξιόλογη στρατιωτική δύναμη, αλλά και να μη χαίρονται τη ζωή εξ αιτίας της έμμονης ιδέας που έχουν για τους Τούρκους. Τους συγχαίρω.

Μπορεί στον Ελληνικό τύπο να εκφράζονται παράπονα για την διαρροή πληροφοριών που αφορούν τα επιτελικά σχέδια για το πώς θα δρούσε ο Ελληνικός στρατός αν είχε εκδηλωθεί θερμή αναμέτρηση στην κρίση των βραχονησίδων. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό εντάσσεται στον ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγουν οι δύο πλευρές. Έτσι πληροφορίες για τα σχέδια των Τουρκικών επιτελείων που θα ισοπέδωναν μέσα σε μία νύχτα, όλους τους στρατηγικούς στόχους στην Ελλάδα δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό τύπο. Κι αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύτηκαν, προκειμένου να πειστούν όλοι ότι η Τουρκία ήταν περισσότερο αποφασισμένη απ’ ό,τι η Ελλάδα για μία καθολική αναμέτρηση.

Πόσο απέχει το Αιγαίο από το Κουρδιστάν

Ο διευθυντής της “Χουριέτ” μετά την αποκλιμάκωση της κρίσης αναλαμβάνει την διαφήμιση της ηγεσίας των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εκθειάζει την Τουρκική στρατιωτική ηγεσία για τις ικανότητα της. Μόνο που δεν μας γράφει για τις ταπεινώσεις που έχει υποστεί αυτή η ηγεσία από τους συγκριτικά ελάχιστη και με υποδεέστερο εξοπλισμό Κούρδους αντάρτες. Σε βαθμό που η δράση των ανταρτών έφερε στην πρώτη θέση της Τουρκικής επικαιρότητας το Κουρδικό ζήτημα.

“Στην ηγεσία του Τουρκικού στρατού υπάρχει μια πολύ καλή ηγεσία. Πολλοί από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί στις ΗΠΑ. Ακόμη υπάρχουν αξιωματικοί όπως και ο Τσεβίκ Μπιρ, που έχουν αναλάβει σημαντικά διεθνή στρατίωτικά καθήκοντα. Αν συγκριθούν απ’ αυτή την άποψη με τους Έλληνες στρατηγούς τους ξεπερνούν κατά πολύ. Άλλωστε αυτό απέδειξαν με την στρατηγική που εφάρμοσαν και την ψυχραιμία που επέδειξαν. Το τελευταίο γεγονός έδειξε ότι η Τούρκία από στρατιωτική άποψη έχει τα χαρακτιριστικά “μεγάλης χώρας”.

Ο Τουρκικός στρατός με το ζήτημα ΡΚΚ έχει αποκτήσει μεγάλη στρατωτική εμπειρία. Άλλωστε ορισμένοι αναλυτές στην Ελλάδα, επικρίνουν το γεγονός ο Ελληνικός στρατός διακινδύνευσε αναμέτρηση μ’ ένα στρατό που έχει αποκτήσει πείρα στον ανταρτοπόλεμο.

Η Ελλάδα ας ευχαριστεί τον θεό της ότι στην ηγεσία του τουρκικού στρατού υπάρχουν συνετοί αξιωματικοί που επιθυμούν την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων”. 

Κατά περίεργη σύμπτωση ο σημερινός Γ.Ε.Ν (κατά την συγγραφή του άρθρου) Τουρκίας ήταν ο πλοίαρχος του πολεμικού πλοίου που βύθισαν κατά λάθος οι Τούρκοι κατά την εισβολή στην Κύπρο.

Οι Έλληνες θέλουν φοβέρα…

Εβρέν

Ο πραξικοπηματίας και τέως πρόεδρος Τουρκίας, Κενάν Εβρέν, τις μέρες της κρίσης δήλωνε:

«Θα πρέπει να φοβερίσουμε λίγο τους Έλληνες. Εάν πιέσεις τους Έλληνες φοβούνται και το στρίβουν. Ένα παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί κατά το 1978 ή 79, όταν μια ομάδα Ελλήνων στρατιωτών κατέλαβαν μια νησίδα μέσα στον Έβρο ποταμό. Εγώ ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ τότε, έστειλα μια υπέρτερη ομάδα στρατιωτών και ανακατέλαβα το νησί. Οι Έλληνες δεν ξανατόλμησαν να πλησιάσουν στο νησί, φοβήθηκαν. Όταν στριμώξεις λίγο τους ‘Ελληνες το βάζουν στα πόδια. Εάν καταλάβουν ότι υποχωρείτε τότε σας πιέζουν περισσότερο.”

Ενώ ο γνωστός Ετζεβίτ το ίδιο διάστημα συνιστούσε στην Τσιλλέρ να ακολουθούσε σκληρή τακτική έναντι της Ελλάδας. Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι θέλει να διαπραγματευθεί. Εάν όμως σήμερα καθίσουμε σε διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα, ίσως αύριο αποτολμήσουν κάποια περιπέτεια στην Κύπρο. Και πριν προλάβουμε μια τέτοια εξέλιξη, μπορεί να επεκτείνουν σε 12 μίλια τα χωρικά τους ύδατα. Εκεί που θα προσπαθεί η Τουρκία να εξηγεί τα δίκαιά της, μπορεί να τα χάσει. Αυτό θα είναι αιτία πολέμου. Η Τουρκία δεν έχει την αντοχή για ανοχή. Εφ’ όσον τα εδάφη αυτά είναι στα χωρικά μας ύδατα είναι λάθος να ξεπεράσουμε το θέμα με διαπραγματεύσεις.

Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των Τούρκων

Η εταιρεία “Plar Gallup” έκανε μια έρευνα σε ολόκληρη την Τουρκία για δύο βασικά θέματα: Ποιες χώρες θεωρεί ο τούρκικός λαός εχθρικές και ποιες φιλικές. Η Ελλάδα όπως δείχνει ο πίνακας, κατέχει την πρώτη θέση στις εχθρικές χώρες και το ψευδοκράτος του Ντενκτάς την πρώτη θέση στις φιλικές χώρες!

Αυτές τις σφυγμομετρήσεις πρέπει να τις λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι εφικτή, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, η εδραίωση της φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό “ArtiHber” (23-30/10/1998).

Το άρθρο αυτό γράφτηκε στην εφημερίδα "Ανατολή", μετά την κρίση των Ιμίων. Το άρθρο αυτό είναι προφητικό στο θέμα της Κύπρου, αλλά δείχνει ότι 30 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει στην πολιτική ελίτ.
Άρθρα δημιουργήθηκαν 60

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω