Τι είναι το Bitchute

Bitchute είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο, παρόμοια με το youtube και χρησιμοποιεί την τεχνολογία peer-to-peer. Μάθετε πως λειτουργεί

To Bitchute, είναι στην διευθυνση bitchute.com, είναι μια εναλλακτική πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο χρησιμοποιώντας την blockchain technology. H πλατφόρμα έχει γίνει σημείο συνάντησης των εναλλακτικών vloggers και οπαδών των συνομοσιών -περιλαμβανομένων και αυτών που αποκλείστικαν από το Youtube και άλλα παραδοσιακά κοινωνικά μέσα εξαιτίας της συμπεριφοράς τους.

Σκοπός του Bitchute είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς λογοκρισίας. Η πλατφόρμα πρώτα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, και έκανε ριζικές αλλαγές στην σχεδίαση τον Μάρτιο του 2018.

BitChute

Πως δουλεύει το Bitchute;

To BitChute υποστηρίζεται από BitTorrent, το οποίο παρέχει P2P διαμοιρασμό βίντεο για την πλατφόρμα. Χρησιμοποιώντας BitTorrent επιτρέπει το ακριβό κόστος της φιλοξενίας βίντεο. Η πλατφόρμα δεν χρειάζεται να παρέχει bandwidth στους χρήστες της αλλά οι ίδιοι το παρέχουν.

‘Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για μια πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο είναι το τεράστιο όγκο bandwidth που χρειάζεται. Η παροχή αυτή του μεγάλου όγκου κίνησης δεδομένων απαιτεί πάρα πολλά χρήματα, και αυτά τότε χρειάζονται να καλυφθούν από τις διαφημίσεις. Οι διαφημιζόμενες όμως εταιρίες τότε θα μπορούν να επέμβουν με τον τρόπο τους και στην διαχείριση και στο περιεχόμενο.

Την ίδια στιγμή να ξεκινήσεις έναν ανταγωνιστή του youtube σήμερα, χρειάζονται τεράστια κεφάλαια μιας και το youtube έχει κυριεύσει την τον διαμοιρασμό βίντεο.

Το BitChute αποφευγει τα παραπάνω προβλήματα με την δημιουργία του P2P διαμοιρασμό βίντεο βασισμένο στο προτόκολο BitTorrent. Ειδικότερα το BitChute χρησιμοποιεί την τεχνολογία WebTorrent, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διαμοιράζονται βίντεο μέσω των browser τους χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν ή να ρυθμίσουν κάτι στον υπολογιστή τους. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του ιστότοπου γίνονται και φιλοξενητές των βίντεο που παρακολουθούν.

Αποτέλεσμα του διαμοιρασμού p2p βίντεο είναι το μικρό κόστος hosting και μικρή λογοκρισία. Αυτό επιτρέπει στο BitChute να ανταγωνίζεται πλατφόρμες όπως το Facebook και YouTube. Ενω τα παραδοσιακά συστήματα οπως το YouTube, Vimeo κλπ θα προσπαθούν να αποκτούν νέους πόρους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους το BitChute όσο θα μεγαλώνει και προσθέτει νέους χρήστες τόσο θα γίνεται πιο γρήγορο και πιο ισχυρό.

Τι είδη βίντεο θα βρείτε στο BitChute;

Αν και η ιδέα διαμοιρασμού βασισμένη στην τεχνολογία blockchain που φιλοξενείται από τους χρήστες της ακούγεται ως καταπληκτική ιδέα, δυστυχώς αυτό επιδρά και αρνητικά σε αυτήν. Γιατί λόγω της έλειψης ελέγχου έχει καταληφθεί από βίντεο χαμηλής ποιότητας και βίντεο συνομοσιών και άλλων αδιάφορης παρακολούθησης βίντεο.

Συνομοσιολογικά βίντεο οπως για το βαθύ κράτος στις ΗΠΑ, InfoWars και αλλα σε αυτό στυλ βίντεο προβάλονται κυρίως από την πλατφόρμα στη οποία πολλοι χρήστες μεταπήδησαν από το Vidme και Youtube.

Ποιος είναι πίσω από το BitChute;

To BitChute δημιουργήθηκε από τον Ray Vahey. Οι πληροφορίες που υπάρχουν για αυτόν είναι περιορισμές. Οι περισσότερες είναι γνωστές μέσα από το Twitter.

Τα κίνητρα του Ray για την δημιουργία της πλατφόρμας ήταν λόγω του αυξανόμενου ελέγχου και των πολλών διαφημίσεων στο YouTube. Αν και το YouTube υποστηρίζει ότι αφαιρεί βίντεο που παραβιάζουν τους όρους χρήσης οπως βίντεο μίσους, ρατσισμού. Μερικοι όπως νιώθουν ότι το YouTube το παρακάνει και αφαιρεί βίντεο που δεν αρμόζουν στην πολιτική του.

Εν συντομία

Ανακεφαλαιώνοντας για το BitChute, είναι μια πλατφόρμα που δίνει έμφαση στον μη έλεγχο και λογοκρισία και χαμηλό κόστος λειτουργίας. Η πλατφόρμα ξεκίνησε το 2017 αλλά έκανε ριζικές αλλαγές το 2018. Σήμερα η πλατφόρμα δεν εμπεριέχει διαφημίσεις αλλά έχει κατακλυστεί από βίντεο συνομοσιών.

Παρόλα αυτά το καλό με το BitChute είναι ότι ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει οτιδήποτε στην πλατφόρμα του. Μπορεί σήμερα να μην έχει πάρα πολύ καλά βίντεο αλλα μπορεί στο μέλλον αποδειχτεί μια πάρα πολύ καλή πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο βασισμένη στους χρήστες της.

Αξίζει να του αφιερώσετε λίγο χρόνο σας αν όχι να ανεβάσετε κάποιο βίντεο σας.

Άρθρα δημιουργήθηκαν 28

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω